AZİZ AKKUŞ `TAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI « HABERR

SON DAKİKA

AZİZ AKKUŞ `TAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Bu haber 27 Şubat 2022 - 3:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Gelişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Danışmanı Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Akkuş, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Âlemlere rahmet olarak, yüce dinimiz İslam’ı yaymak üzere gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Cenab-ı Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, Hz. Peygamberimizin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür.

Beş vakit namaz, dinimizde çok önemli bir yere sahip, faziletlerle dolu ‘Miraç Gecesi’nde farz kılınmıştır. Yine bu gece, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdelenirken, Bakara Suresi’nin son iki ayeti indirilmiştir.

Bu mübarek gecede, Peygamber Efendimize (S.A.V), ‘Peygamberlerden hiçbiri Sen’den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen’in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir’ müjdesi verilmiştir.

Yüce dinimiz adına tüm bu güzelliklerin bir arada yaşandığı Miraç Kandili’ ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum. ‘Miraç Gece’miz mübarek olsun.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok