Bakanımız Derya Yanık: “Sosyal yardım-istihdam bağını güçlendirmek için desteklerimiz sürüyor” « HABERR

", "url" : "https://haberr.net/bakanimiz-derya-yanik-sosyal-yardim-istihdam-bagini-guclendirmek-icin-desteklerimiz-suruyor/", "publisher" : { "@type" : "Organization", "name" : "HABERR", "logo": { "@type": "ImageObject", "name": "HABERR", "width": "150", "height": "52", "url": "https://haberr.net/wp-content/uploads/2022/11/haberr-logo.png" } } }
SON DAKİKA

Bakanımız Derya Yanık: “Sosyal yardım-istihdam bağını güçlendirmek için desteklerimiz sürüyor”

Bu haber 06 Nisan 2022 - 20:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

 

Ankara – Türkiye
Yazdır
Bakanımız Derya Yanık: “Sosyal yardım-istihdam bağını güçlendirmek için desteklerimiz sürüyor”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, sosyal yardımlardan faydalanıp çalışabilir durumdaki vatandaşları iş gücü piyasasına kazandırmak için 2021 yılında 6.1 milyon TL Özel İşveren Sigorta Prim Desteği verdiklerini açıkladı.

Bakan Yanık, sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyo-ekonomik hayattan kopmamaları için istihdamlarına yönelik desteklerin sürdüğünü belirtti.

Sosyal yardımlardan faydalanıp çalışabilir durumdaki vatandaşları İŞKUR’a yönlendirerek işgücüne katılımlarını teşvik ettiklerini belirten Bakan Yanık, “Sosyal yardım-istihdam bağını güçlendirmek için desteklerimiz sürüyor. Kaynaklarımızı etkin ve doğru bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Özel İşveren Sigortası Prim Desteği de bunlardan birisi” dedi.

Özel İşveren Sigorta Prim Desteğine ilişkin detayları paylaşan Bakan Yanık, şunları söyledi: “2022 yılı için özel sektör işverenlerimizin ödemekle yükümlü olduğu sigorta prim tutarı olan aylık 1025,82 TL’yi Bakanlık olarak üstleniyoruz. Bakanlığımız asgari ücretin yüzde 15.5’ine tekabül eden 775,65 TL’yi, Hazine ve Maliye Bakanlığı de yüzde 5’ine karşılık gelen 250,2 TL’yi karşılayacak. Sosyal yardım yararlanıcısının işverenlerce istihdam edilmesi halinde bir sigortalı için Bakanlığımızca ödenecek sigorta prim desteği ise yıllık 9.307 TL olacak.”

2021 yılı içerisinde 3.273 işverenin destekten yararlandığının altını çizen Bakan Yanık, “Bu doğrultuda sosyal yardımlardan faydalanıp çalışabilir durumdaki vatandaşları iş gücü piyasasına kazandırmak için 6.1 milyon TL Özel İşveren Sigorta Prim Desteği verdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, işverenlerin Özel İşveren Sigorta Prim Desteği’nden yararlanmaları durumunda her bir sigortalı için ödemekle yükümlü olduğu sigorta primini 1 yıl boyunca karşıladıklarını kaydetti.

 

Paylaş

kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakan-yanik-sosyal-yardim-istihdam-bagini-guclendirmek-icin-desteklerimiz-suruyor/

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok