Çocukların daha kolay öğrenmesi için hikaye kitabı yazdılar « HABERR

SON DAKİKA

Çocukların daha kolay öğrenmesi için hikaye kitabı yazdılar

Bu haber 01 Şubat 2021 - 12:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Çocuklara yardım etmek için psikolojik teknikleri kullanıyorlar

Psikologlar ve yazarlar bir araya gelip çocukların daha kolay öğrenmesini sağlayan, psikolojik tekniklerin kullanıldığı hikaye kitapları yazdılar. Bu dahiyane fikrin sahibi, fantastik çocuk edebiyatının ünlü isimlerinden Esra Zerbeliz Avgören.

KÖKLÜ PSİKOLOJİK YÖNTEMLER KULLANILILDI

Kısaca ZAGEM (Zeka ve Algı Geliştiren Materyaller) adı verilen proje kapsamında yayınlanan hikaye kitaplarında, çocukların çeşitli sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için bilişsel davranışçı terapiden başlayan köklü psikolojik yöntemler kullanılıyor.

Birbirinden ilginç hikaye kitaplarında çocuklara hikayeler yoluyla dikkat eksikliği, Türkçe, matematik, kimya, robot teknolojisi, yaratıcı düşünme, görsel algı, işitsel algı, kinestetik algı gibi birçok kavram öğretiliyor.

SUBLİMİNAL MESAJLAR VAR

Yazar Esra Zerbeliz Avgören, bir çeşit subliminal (bilinçaltı) mesajlarla dolu hikaye kitapları hakkında şu bilgileri verdi:

“Zeka; düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneğidir. Algı ise zeka ve duygular yoluyla edinilen bilgilerin beyne aktarılarak yorumlanmasıdır. Dış dünyanın algılanması; görsel, kinestetik ve işitsel olarak üç ana başlık altında toplanabilir. Algı organizasyonunu doğru kurmak zihnimizi yönetmeyi kolaylaştırır. ZAGEM, bu unsurlar gözönünde bulundurularak öğrenme sürecinin kolaylaştırılmasına katkıda bulunacak şekilde tasarlandı.”

Üstün zekalı çocuklara eğitim veren, TRT’ye çocuk temalı programlar hazırlayan yazar Esra Zerbeliz Avgören’in 150’den fazla çocuk kitabı bulunuyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok