Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü’nde gençlerle bir araya geldi « HABERR

", "url" : "https://haberr.net/cumhurbaskani-erdogan-dunya-tutunsuz-gununde-genclerle-bir-araya-geldi/", "publisher" : { "@type" : "Organization", "name" : "HABERR", "logo": { "@type": "ImageObject", "name": "HABERR", "width": "150", "height": "52", "url": "https://haberr.net/wp-content/uploads/2022/11/haberr-logo.png" } } }
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü’nde gençlerle bir araya geldi

Bu haber 31 Mayıs 2022 - 21:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü’nde gençlerle bir araya geldi
31.05.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü’nde gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gençlerle bir araya geldi.

Konuşmasına, 31 Mart Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle gençlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılarıyla ülkenin gururu gençleri, tütün ürünleriyle mücadelede de en ön safta görmenin geleceğe olan güveni artırdığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nün, çocuklardan yaşlılara kadar toplumun her kesiminde, bu ölümcül tehlikeye karşı farkındalık oluşturmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi dünyamız geçtiğimiz yıllarda Koronavirüs salgını ve bunun yol açtığı vahim sonuçlarla yüzleşti. Hâlbuki tütün salgını, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer alması sebebiyle, en büyük küresel sağlık tehdididir” değerlendirmesinde bulundu.

“MÜCADELEMİZİ BAĞIMLILIĞA YOL AÇAN HER TÜRLÜ MADDEYİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLETEREK SÜRDÜRÜYORUZ”

“Dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen, maalesef bu salgınla mücadelede henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik yıllarından beri bu mücadelenin en ön safında olduğunu hatırlatarak kendi yakın çevresinden başlayarak, karşılaştığı herkesi tütün ürünlerinin zararlarına karşı ikaz ettiğini, hatta varsa sigara paketine el koyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükûmetimizin sağlık ve gençlik politikalarını tütün, alkol, uyuşturucu gibi insan vücuduna zararlı ürünlerin kullanımıyla mücadele eksenli olarak bunu sürdürdük. Ülkemizde kapalı mekânlarda sigara içme yasağından, yüksek vergi uygulamasına kadar tütün ürünleri kullanımıyla en etkili mücadeleyi bizim gerçekleştirdiğimizi kimse inkâr edemez. Araştırmalar, bu sayede ülkemizde sigara kullanımında nispi bir gerileme yaşandığını da gösteriyor.”

Bilinen sigara markaları yerine nargile, puro, elektronik sigara gibi ürünlere yönelerek bu mücadelenin arkasından dolanmak isteyenlerin de farkında olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mücadelemizi tüm tütün ürünlerini, hatta daha ötesinde bağımlılığa yol açan her türlü maddeyi kapsayacak şekilde genişleterek sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

“Gençlerimiz için rol modeli olacak başarılara sahip sizlere bu mücadelemize verdiğiniz destek için tekrar şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözü Dünya Sağlık Örgütü 2021 Dünya Tütünsüz Günü Avrupa Bölgesi Ödülü’nü alan AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ve gençlere bıraktı.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138176/cumhurbaskani-erdogan-dunya-tutunsuz-gunu-nde-genclerle-bir-araya-geldi

 

 

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok