Nur Mehmet Munar: Oscar hayal değil « HABERR

SON DAKİKA

Nur Mehmet Munar: Oscar hayal değil

Bu haber 27 Kasım 2021 - 15:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

5 yıl Türk sineması için yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla Türk sinemasını inovasyon kavramıyla tanıştıran yapımcı Nur Mehmet Munar “Hem yurtiçi hem yurt dışında yaptığım araştırmalarda Türk sinemasının Hollywood ile rekabet edemediğini çok net gördüm. Ama bir yandan baktığımda birçok dizi filmimiz dünyanın 150 civarı ülkesinde yayınlanıyor. Filmlerimiz de bir o kadar ülkede izleniyor” dedi.

 

“Ayla” filmin Oscar alacağını düşünmüştüm

 

Açıklamalarına devam eden Nur Mehmet Munar her yıl Oscar ödüllerinde “Yabancı dilde en iyi film kategorisinde” elimiz boş dönüyoruz. 1947 yılından beri verilen bu ödül için ilk kez 1964 yılında “Susuz Yaz” filmi ile katıldık. Sonraki yıllarda birçok filmimiz Oscar için aday gösterilmesine rağmen elimiz boş döndük. Açıkçası Ayla filminin Oscar ödülü alacağını düşünmüştüm. Ama maalesef olmadı. O yıl ödülü İran yapımı “The Salesman” Satıcı filmi aldı. Defalarca bu filmi seyrettim ve bana göre açıkçası “Ayla” filmi çok çok daha iyiydi.

 

Taşın altına herkes elini koymalı

 

Türk filmlerinin Oscar almamasındaki üzüntüsünü bir yapımcı olarak dile getiren Nur Mehmet Munar “ Oscar için herkes elini taşın altına koymalı. Yapımcısından, Kültür Bakanlığı’na ve iş insanlarına kadar. Alınacak bir ödül ülkemiz adına çok olumlu bir reklam olacak ve Türk filmleri dünya genelinde daha çok rağbet görecektir. Ayrıca bu ödül Türk sinemasına ayrı bir ivme katacaktır ve birçok yapımcı daha kaliteli yapımlara yönelecektir.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok