Uber tekrar Türkiye pazarına girdi « HABERR

SON DAKİKA

Uber tekrar Türkiye pazarına girdi

Bu haber 14 Ocak 2021 - 13:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Sarı taksiler eskisi kadar rahat olamayacaklar…

İstinaf Mahkemesi tarafından Uber için daha önce verilmiş olan erişim engeli kararını kaldırmasının ardından Uber, bugün yeniden Türkiye genelinde faaliyete başladığını açıkladı. Uber tarafından yapılan ilk açıklamalarda Türkiye’de sadece ticari taksi hizmeti vermeye devam edeceklerinin altının çizildiği dikkatlerden kaçmadı.

Uzun bir süredir Türkiye faaliyetlerine izin verilmeyen Uber için İstinaf Mahkemesi, online taksi uygulaması Uber’e erişim engelini kaldırdı. İstinaf Mahkemesi tarafından kararın açıklanmasının ardından  Uber’in Türkiye genelinde faaliyete başladığı açıklandı. Uber piyasada XL olarak bilinen araçlarla faaliyet göstermeyecek ve ülke genelinde sadece ticari taksi hizmeti verecek. İstanbul’da sarı ve turkuaz renkli ticari taksiler uygulama ile çağırılıp sistem üzerinden ödeme yapılabilecek.

Uber Türkiye’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada; “Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullulara tekrar merhaba!” denildi.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok