Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi’nin Seçkin Gözlemci ve Basın Günü Konya’da İcra Edildi « HABERR

SON DAKİKA

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi’nin Seçkin Gözlemci ve Basın Günü Konya’da İcra Edildi

Bu haber 01 Temmuz 2021 - 16:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi’nin Seçkin Gözlemci ve Basın Günü Konya’da İcra Edildi

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi’nin basın ve seçkin gözlemci günü, Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında yapıldı. NATO, Azerbaycan, Katar, Pakistan, Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin katılımıyla 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında planlanan Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi’nin basın ve seçkin gözlemci günü, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Anadolu Kartalı Eğitim Merkezindeki brifingle başladı.

Ardından, eğitime katılan unsurlar, pistte uçuşlarını gerçekleştirdi. Daha önceki yıllarda icra edilen eğitimlere “gözlemci” statüsüyle katılan Azerbaycan, bu yıl ilk defa “katılımcı unsur” statüsünde kendi hava unsurlarıyla eğitimde yer aldı.

Eğitime, NATO E-3A, Azerbaycan ikişer SU-25 ve MIG-29, Katar 4 Rafale, Pakistan 5 JF-17, Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ikişer fırkateyn ve hücümbot, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise 39 F-16, 2 KC-135R, birer E-7T ve ANKA S ile katılım sağladı.

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi esnasında bir ilk olarak, NATO Mukabele Kuvvetine (NATO Response Force- NRF) taahhüt edilen kabiliyetlerin sertifikasyon kıymetlendirmesi de icra edildi.

Çok Yüksek Hazırlıklı Müşterek Görev Kuvvetlerine, Türk Hava Kuvvetleri tarafından taahhüt edilen 6 adet F-16, 1 adet KC-135R tanker uçağı ve 6 adet Stinger Hava Savunma Timinin harbe hazırlık ve birlikte çalışılabilirlik yeteneği, NATO ve millî unsurlar tarafından denetlendi.

Program kapsamında MSB Mehteran Birliği birbirinden güzel marşları seslendirirken, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yaptı.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/3062021-26268

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok