Yazar-Yayıncı Muharrem Kaşıtoğlu EBA TV’ye konuk oldu. « HABERR

SON DAKİKA

Yazar-Yayıncı Muharrem Kaşıtoğlu EBA TV’ye konuk oldu.

Bu haber 29 Aralık 2020 - 1:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Yazar-Yayıncı Muharrem Kaşıtoğlu kitap okuyan çocuk, genç ya da yetişkinlerin kendilerini daha iyi ifade edebildiklerinin söyledi…

Çocuklar neden kitap okumalı? Çocuk yazını ve çocuk yayıncılığı neden önemli? Çocuklara kitap okumayı sevdirmek için anneler babalar ne yapmalı? Çocuklara kitap seçerken nelere dikkat edilmeli? gibi pek çok önemli konuya değinen Muharrem Kaşıtoğlu, yazarlık serüveninden de bahsederek çocuklar tarafından büyük beğeni toplayan ‘’Masallarla İstanbul’’ serisini de anlattı. Çocuklara İstanbul’u ve kadim ilçelerini sevdirmeyi ve onların, yaşadıkları kadim ilçelere karşı aidiyet duygularını geliştirmeyi amaçladığı söyleyerek serinin altı kitaba ulaştığını belirtti.

Anne babaların, mümkünse evlerde kitap okuyarak, çocuklarına rol model olmalarının öneminin altını çizen Muharrem Kaşıtoğlu, özellikle yeni sınav sisteminde soruların uzun olduğunu, okuduğunu anlamaya ve yorumlamaya yönlendiren bir tarzın bulunduğunu söyleyerek istikrarlı kitap okuyan çocukların bu sınavlarda -tabiri caizse- maça 5-0 galip başladıklarını, kitap okumayan çocukların ise uzun metinlerden oluşan sorular karşısında çaresiz kaldıklarını ve böylelikle başarısızlığın da kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

“Çünkü kitap okuyan çocuklar, zaman ile yarışılan bu sınavlarda soruyu bir kere okuyup anlayarak çok hızlı bir şekilde doğru cevabı verecekler; okumayan çocuklar ise soruyu defalarca okumak zorunda kalacaklar ve zaman kaybedeceklerdir.”

Kitap okuyan çocuk, genç ya da yetişkinlerin kendilerini daha iyi ifade edebildiklerinin de altını çizen yazar Muharrem Kaşıtoğlu, ailelerin ve de eğitimcilerin çocukları kitap okumaya yönlendirmelerinin onların eğitim hayatlarına en önemli katkıyı sağlayacağını da vurguladı.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok