Yıldız Kenter’in hayatını anlatan Caniko belgeseli, ilk kez izleyiciyle buluşuyor « HABERR

SON DAKİKA

Yıldız Kenter’in hayatını anlatan Caniko belgeseli, ilk kez izleyiciyle buluşuyor

Bu haber 13 Haziran 2022 - 15:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

ENKA Sanat’ın yapım sponsorluğunu üstlendiği, “Türk tiyatrosunun kutup yıldızı” Yıldız Kenter’in hayata ve tiyatroya bıraktığı izleri anlatan Caniko belgeselinin prömiyer gösterimi 20 Haziran’da ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşuyor. Yıldız Kenter’e bir saygı duruşu niteliği taşıyan “Yıldız’ın Yıldızları” konseri ise 21 Haziran Salı akşamı piyanist ve besteci Çiğdem Erken yönetmenliğinde Kenter’in öğrencilerini ve dostlarını aynı sahnede buluşturacak.

 

Sanatın her dalına kucak açan ENKA Sanat, yeni sezonunu 20 Haziran Pazartesi akşamı, Türk tiyatro tarihinin yapı taşlarını oluşturan birbirinden değerli sanatçıların ilham verici hikâyelerini kayıt altına almak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yapım sponsorluğunu üstlendiği Yıldız Kenter’in belgeseli Caniko’nun prömiyer gösterimiyle açıyor. Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün danışmanlığını üstlendiği belgeselin yönetmen koltuğunda Selçuk Metin oturuyor. Senaryosunu Zeynep Miraç’ın kaleme aldığı, görüntü yönetmenliğini Doğan Sarıgüzel’in üstlendiği Caniko’ nun müzikleri Murat Evgin imzası taşıyor. Belgeseli Ayça Bingöl seslendiriyor.

 

“Türk tiyatrosunun kutup yıldızı” Yıldız Kenter’in kişiliğini, hayata ve tiyatroya bıraktığı izleri odak noktasına alan belgeselde, aynı sahneyi paylaştığı oyuncuların, aile fertlerinin ve öğrencilerinin tanıklıklarına başvuruluyor. İzleyicilere bir özel tiyatronun hangi koşullarda ayakta kaldığını, ülkenin değişen kültürel iklimini ve Kenter Tiyatrosu’nun tarihini de aktaran belgesel, bugüne kadar gün ışığına çıkmamış çok sayıda fotoğraf ve kayıtla da farklı bir içerik sunuyor. Belgeselde görüş veren isimler arasında Ali Poyrazoğlu, Ayça Bingöl, Ayhan Kavas, Bartu Küçükçağlayan, Bülent Şakrak, Demet Akbağ, Demet Evgar, Deniz Yüce Başarır, Dikmen Gürün, Engin Hepileri, Erdal Özyağcılar, Filiz Kutlar, Genco Erkal, Göksel Kortay, Güzin Özyağcılar, Hakan Gerçek, Haldun Dormen, İzzet Günay, Kadriye Kenter, Mehmet Birkiye, Mustafa Alabora, Müşfik Uzun, Nergis Çorakçı, Okan Yalabık, Özge Borak, Seçkin Selvi, Sema Özcan, Suat Özturna, Tilbe Saran, Yeşim Koçak, Yücel Erten, Zeynep Oral, Zeynep Özyağcılar bulunuyor.

 

“Yıldız’ın Yıldızları” aynı sahnede!

Piyanist ve besteci Çiğdem Erken yönetmenliğinde hayata geçirilen ve Yıldız Kenter’e bir saygı duruşu niteliği taşıyan “Yıldız’ın Yıldızları” konseri ise 21 Haziran Salı akşamı gerçekleşecek. Deneyimli tiyatro müzisyeni piyanist Çiğdem Erken’e, çelloda Didem Erken, keman- akordeonda Özge Metin, davulda Mertcan Bilgin, kontrbasta Volkan Topakoğlu, gitarda Volkan Polat eşlik edecek.

 

Bu özel gecede ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak isimler arasında Derya Alabora, Engin Alkan, Emre Altuğ, Can Başak, Ayça Bingöl, Özge Borak, Selçuk Borak, Özdemir Çiftçioğlu, Atılgan Gümüş, Engin Hepileri, Gülen Karaman, Kadriye Kenter, Yeşim Koçak, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış, Bennu Yıldırımlar gibi, Kenter’in öğrencileri ve dostları bulunuyor.

 

Biletlere Biletix.com ve Biletix satış gişeleri ile ENKA Vakfı Ana Gişesinden ulaşılabilir.  

Caniko

Türk Tiyatrosunun Kutup Yıldızı 

Tarih: 20 Haziran 2022, Pazartesi

Prömiyer: 21.15

Yıldız’ın Yıldızları

Çiğdem Erken ve Orkestrası

Tarih: 21 Haziran 2022, Salı

Konser: 21.15

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok