Abdullah Ercan scoutlar ile buluştu « HABERR

SON DAKİKA

Abdullah Ercan scoutlar ile buluştu

Bu haber 28 Ocak 2021 - 10:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium, Türk futboluna ve scout sistemine katkı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium, Türk futboluna ve scout sistemine katkı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Yetenekli futbolcuların yanı sıra yetenekli gözlemcilerin de keşfedilmesini sağlayan Scoutium, gerçekleştirdiği etkinliklerle tüm futbol paydaşlarını bir araya getiriyor. Eski futbolcu ve Genç Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Ercan’ın katıldığı webinar serisinin dördüncüsünde ‘Teknik Adam Gözünden Scouting’ online olarak gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Scoutium CEO’su Efe Aydın, “Dünya’da 18 yaş altı ve amatör liglerde forma giyen 45 milyon futbolcudan 44.9 milyon futbolcu hakkında kayıtlı hiçbir veri ve 90 dakika video yok. Geleneksel yöntemlerle futbolcu takip etmek, kulüplere çok fazla para ve zaman kaybettiriyor. Kulüpler ve federasyonlar yetenekleri keşfetmekte, futbolcular da keşfedilmekte zorlanıyor. Biz de bu problemi Scoutium’a özel bir yöntemle çözüyoruz. Futbolseverler arasından aramıza katılan video uzmanları 90 dakikalık maç videolarını çekerek sisteme yüklüyor, scoutlarımız maçlardaki futbolcuları Scoutium formatında analiz ediyor. Scoutium Academy olarak gerçekleştirdiğimiz eğitim ve seminerlerin yanı sıra bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle de tüm scoutlarımıza kendilerini geliştirmeleri ve sektörü farklı açılardan görebilmeleri konusunda destek oluyor. Bu etkinlikte bizimle birlikte olan scoutlarımız Scoutium Academy’de aldıkları eğitimler ve katıldıkları bu tarz etkinliklerle birlikte analizlerini yapmaya tüm hızıyla devam ediyor. Bu analizler ile kulüpler futbolcu keşfetmeye futbolcular keşfedilmeye bir adım daha yaklaşıyor. Türkiye ve dünyada ilk olan bir iş modelini yerli bir girişimle hayata geçirdik. Öncelikli olarak Türkiye’deki büyümemizi sürdürerek tüm kulüplere ve futbolculara ulaşmak ve hizmet vermek amacındayız. Global hedeflerimiz doğrultusunda, çalışmalarına devam ettiğimiz Almanya’da da aynı başarıyı elde ederek, 10 milyon doların üzerinde bir yatırım daha alarak tüm dünyaya ve spor branşlarına yayılmak istiyoruz. Genç ve iyi bir ekibimiz var. Futbolculara, kulüplere ve futbolseverlere katkıda bulunmak için çok çalışıyoruz. Almış olduğumuz yatırımlarla beraber ekibimiz büyüyecek ve operasyonlarımız daha da hızlanacak. Bu sebeple bu alanda kariyer yapmak isteyen genç ve dinamik arkadaşlarımızı da Scoutium çatısı altında görmek istiyoruz” dedi.

Scoutium Academy etkinliğinde scoutlarla bir araya gelmekten çok memnun olduğunu belirten Abdullah Ercan, “Ben açıkçası milli takımların U15 dahil bütün yaş gruplarında çalıştım. Oyuncu scout ederken, alt yaş kategorilerinden Ümit ve A milli takıma doğru seviye yükseldikçe izlenen yol biraz farklı oluyor. Genç oyuncu seçimindeki bu durum ülkeden ülkeye de fark ediyor. Bu duruma her ülkenin bir yoğurt yiyişi vardır diyorum. Bizim belirli bir yaşa kadar diğer rekabet ettiğimiz ülkeler ile seviye farkımız yok. Türkiye’de yetenekli oyuncu çıkmasında da bir sıkıntı yok; ama belirli bir eşikten sonra rekabet etme gücümüzün azaldığı da bir gerçek. Bu da oyuncularımızın geliştirilmesi konusunda sıkıntı olduğunu gösteriyor. Bu noktada scout ve antrenör arasında duygu ve düşünce birlikteliği sağlanırsa, hem takımın oyununa uygun oyuncu bulunması hem de o oyuncunun gelişebileceği ortam ve sistemin oluşması kolaylaşır. Bu şekilde inşallah Türk futboluna yeni yetenekler sizlerin, Scoutium’un sayesinde yetişir” dedi.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok