Ahmet Ercan’dan Kritik Deprem Uyarısı: Önümüzdeki 10 Yılda Bekleniyor! « HABERR

SON DAKİKA

Ahmet Ercan’dan Kritik Deprem Uyarısı: Önümüzdeki 10 Yılda Bekleniyor!

Bu haber 24 Mayıs 2024 - 14:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fayı üzerine yaptığı araştırmayı paylaştı ve önemli uyarılarda bulundu. Belirli bir il için endişe verici değerlendirmelerde bulunan Ercan, “Önümüzdeki 10 yıl içinde bir depremin olması sürpriz olmaz” ifadelerini kullandı.

İzmir’de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD’ın açıklamasına göre, İzmir’in Menderes ilçesinde 3.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem, saat 09.02’de, yerin 3.41 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kısa süreli paniğe yol açan depremde herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi. Kandilli Rasathanesi de İzmir depremine ilişkin açıklama yaparak, depremin büyüklüğünü 3.5 olarak belirtti.

Son günlerde sık sık küçük ölçekli depremler meydana gelirken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın uyarıları akla geldi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fayı hakkında bilgilendirme yaparken, Balıkesir için korkutucu bir uyarıda bulundu. Ercan, Balıkesir’deki deprem periyotlarını hatırlatarak, “Gelecek 10 yıl içinde Balıkesir’de bir depremin olması şaşırtıcı olmaz” dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’den geçen fay hatları hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. 2 Mayıs’ta X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Kuzey Anadolu Kırığı’nın en aktif kollarını açıklayan Ercan, en riskli bölümlerinin Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca olduğunu belirtti.

Aynı mesajında Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı’nın en aktif kolunun Kuzey (Marmara), ardından Güney (Bursa-Manyas), ve İzmit-Gemlik-Bandırma’nın orta kolu olduğunu ifade etmişti. 20 Mayıs tarihli mesajında ise Balıkesir için 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.

“30 Yılda Bir Deprem Üretebilir”

“Kentin ovaya değil, batıya doğru yerleşmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ercan, Balıkesir’in 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini vurgulayarak, tehlikeli ilçeleri sıraladı. Çanakkale için de risk arz eden bu noktalar şöyle: Balıkesir ili, Ege düşüntülü ve Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen, Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir 7 büyüklüğüne kadar deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli.”

“10 Yıl İçinde Deprem Olursa Şaşırtıcı Olmaz”

“Balıkesir’de 127 yıldır büyük bir deprem olmadı. Ancak aynı fay hattında Edremit Koyu’nda 1944’te 6.8, 1975’te 6.7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu fay hattı yaklaşık 30 yılda bir hareket ediyor, ancak 54 yıldır sessiz. Gelecek 10 yıl içinde Balıkesir’de bir depremin olması şaşırtıcı olmaz…”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok