ALMANYA’DA KORONAVİRÜS KISITLAMALARI TARTIŞMALARI FEDERAL MECLİS, BUNDESTAG’I KARIŞTIRDI! « HABERR

SON DAKİKA

ALMANYA’DA KORONAVİRÜS KISITLAMALARI TARTIŞMALARI FEDERAL MECLİS, BUNDESTAG’I KARIŞTIRDI!

Bu haber 12 Temmuz 2021 - 10:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

ALMANYA’DA KORONAVİRÜS KISITLAMALARI TARTIŞMALARI FEDERAL MECLİS, BUNDESTAG’I KARIŞTIRDI!

Üst üste beşinci gün için, korona insidans yükselmeye devam etmesine rağmen bazı siyasiler insidans sayısının kısıtlamalar için geçerli bir sebep olmadığını öne sürerek kısıtlamaların gevşetilmesi gerektiği açıklamasında bulundular.

Almanya’da aşılamanın artması sebebiyle bazı siyasiler koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesi konusunda çağrıda bulunuyor.

Saksonya Başbakanı Tobias Hans ”Herkese aşı hakkı tanındıysa ve aşılama oranları yükseldiyse yavaş yavaş kısıtlamları kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

CSU Genel Sekreteri Markus Blume ve Hamburg CDU Hamburg Eyalet Teşkilatı Başkanı Christoph Ploss gazetede benzer açıklamalarda bulundular.

Blume yaptığı açıklamada “Her vatandaş eksiksiz bir aşı teklifi aldığında ve aşı koruması yürürlükte kaldığında, genel sorumluluk devletten bireysel vatandaşa geçer. Bunun anlamı şudur: Herkes için aşı koruması ile herkes için kısıtlama dönemi sona erer. Ama henüz orada değiliz.” ifadelerini kullandı

Christoph Ploss “Tamamen aşılanmış olan herkes, tüm vatandaşların aşı hakkı tanımlandığı durumda temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasını kabul etmeye devam etmeyecektir. Tam aşıları olanlar için, kısıtlamalar gevşetilmelidir.” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya’daki tüm vatandaşların aşı hakkı olduğunda tüm korona kısıtlamalarının kaldırılmasından yana olduğunu ifade etmişti.

Siyasiler aşılar açısından bulaşma rakamlarının ne kadar büyük olduğunu tartışmaya devam ediyorlar.

Saarland eyalet Başbakanı Tobias Hans, “Ne kadar çok insan aşılanır ve test edilirse, insidans değeri tek başına bilgi değerini o kadar çok kaybeder” dedi. Bu nedenle sonbaharda hastanelerde yoğun bakım yatak doluluk oranlarına daha fazla odaklanılmalıdır. SPD meclis grubu cumartesi günü yaptığı açıklamada, başarılı aşı kampanyasından sonra insidansın artık yeterli bir gösterge olmayacağını savundu.

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier (CDU) “Welt am Sonntag”da yaptığı açıklamada daha temkinli olma çağrısında bulundu: “İlk olarak en az 3 ay boyunca kısıtlamalar bu şekilde devam etmeli, o zaman Delta varyantının ve yaz tatillerinden geri dönen vatandaşların ne gibi etkileri olacağını daha iyi bileceğiz.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok