BAKAN KURUM ALTINDAĞ’DA 357 KONUT VE 42 DÜKKÂNIN TEMELİNİ ATTI « HABERR

SON DAKİKA

BAKAN KURUM ALTINDAĞ’DA 357 KONUT VE 42 DÜKKÂNIN TEMELİNİ ATTI

Bu haber 04 Temmuz 2021 - 23:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

BAKAN KURUM ALTINDAĞ’DA 357 KONUT VE 42 DÜKKÂNIN TEMELİNİ ATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Altındağ Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 357 konut ve 42 dükkânın bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

Bakan Kurum, Altındağ Aktaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nde, Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Cumhuriyet’e kadar yüzyıllar boyunca “tarihi Ankara” olarak bilinen özel bir yer olan Altındağ’da vatandaşlara verilen sözü yerine getirdiklerini belirtti.

Altındağ’ın Büyük Dönüşümü

“Altındağ’ın Büyük Dönüşümü” ismiyle başlattıkları projede atılacak temelle tarihi Ankara’yı aslına uygun hale getirmek için çalıştıklarını dile getiren Kurum, gece gündüz Ankara’nın 25 ilçesine ne yapılabilir gayreti içinde olduklarını söyledi.

Kurum, Kızılcahamam’da yanan çarşı sonrasında çalışmalara başladıklarını, 6 ay gibi kısa sürede yeni çarşıyı yaparak teslim edeceklerini belirterek, yıkılan Açelya Apartmanı’nın da dönüşüm projesini başlattıklarını, bir ay içerisinde buranın da ihalesini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bakan Kurum, “Aktaş Kentsel Dönüşüm Projemizle 357 yeni yuvamızın ve bereketin merkezi olacak 42 dükkanımızın temellerini atacağız. Vatandaşlarımızla da konuştuk. ‘Arsalarımız burada ama imar uygulaması sonrasında arsalarımız başka yerlere gitti. Sayın Bakanım, 40-50 civarında vatandaşız. Biz de yapılacak konutlarla hak sahibi olmak istiyoruz.’ dediler. Biz de talimatı verdik. Yeni yuvalarınız hayırlı olsun.” dedi.

Altındağ’ın dönüşümlü önemli bir cazibe merkezi olacağına dikkati çeken Kurum, şehirlerin tarihi ve kültürel dokusuna sadık kaldıklarını, vatandaşların daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha sağlıklı şehirleri hak ettiklerini söyledi.

Kurum, 2012’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da dönüşüm seferberliği başlattığını, “Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” sürecini daha da hızlandırdıklarını, vatandaşlara giderek, rızalarını aldıklarını söyledi. Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ankara’nın Her Yerinde Dönüşüm

“Bugüne kadar, 2,5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Gelecek hafta Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 1 milyonuncu konutun teslimini vatandaşlarımıza yapacağız. Şu anda Türkiye genelinde, sahada yatırım değeri 90 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve deprem dönüşüm konutumuzun inşası hızla devam etmektedir. Ankara’mızın her ilçesinde, Ankara’nın her yerinde dönüşüm diyerek 10 binlerce sağlıksız yapıyı dönüştürüyoruz. Burası ‘eski Ankara’, ‘tarihi Ankara’. 4 etaptan oluşan muhteşem bir projeyle, tarihi bugünle buluşturuyoruz.”

Türkiye’nin en önemli kentsel yenileme projesini Altındağ’da gerçekleştirdiklerini, projenin ilk etabı için Ankara Kalesi çevresini, ikinci etapta ise Hergelen Meydanı’nı seçtiklerini kaydeden Kurum, oradaki esnafın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi adına, esnafla birlikte çözüm bularak projeyi yürüttüklerini söyledi.

Projenin üçüncü etabının Ulus’taki Yahudi Mahallesi, son etabının ise Altındağ Belediye binası olduğunu belirten Bakan Kurum, projenin yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kapsadığını, belediye binasının yıkımıyla altı otopark, üstü park olacak şekilde yeniden düzenleyeceklerini ve 2023’e yeni Ulus projesini yapacaklarını dile getirdi.

Ankara Kalesi Yeniden İhya Olacak

Hacettepe Mahallesi Hamam Arkası Sokak’ta sağlıklaştırma, cephe yenileme ve tarihi konakların restorasyonunu yaptıklarını anlatan Kurum, “2 bin 200 yaşında Ankara Kalemizin bulunduğu tepenin eteklerinde Kayabaşı mevkisinde, kale çevresinin tarihi ve turistik cazibesini en yükseğe taşıyacak projemize başladık. Bölgedeki riskli yapıları yıkıyoruz. Burada da Ankara’nın o eşsiz güzellikteki tarihi konaklarıyla bezenmiş mahallelerini yeniden ihya ediyoruz.” dedi.

Kurum, Atıfbey-Hıdırlıktepe ve İsmetpaşa mahallelerinde riskli alanda toplam 5 bin 200 konutun 4 bin 100’ünü yıktıklarını, burada yeşille iç içe, yepyeni bir yapılaşmayı hızlıca hayata geçirdiklerini ifade etti.

Gümüşdere’deki rezerv alanında İtfaiye Çarşısı için 152 dükkan, 85 ofisin, çok amaçlı salonun ihalesi için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Kurum, Altındağ’daki çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“Başpınar Mahallesi’ndeki riskli alanda imar planlarını onayladık. Vatandaşlarımız büyük bir heyecanla tapularını alıyorlar. Başpınar’ı da inşallah hep birlikte geleceğe en güzel şekilde taşıyoruz. Çalışkanlar Mahallesi’ndeki riskli alanda 542 konut ve 19 dükkandan oluşan projelerimizi tamamladık, 202 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Teslimlerimiz devam ediyor. Önder Mahallemizdeki rezerv alanımızda, 340 konutu ve 68 iş yerinin yapımını hızlıca tamamladık. Gültepe’deki riskli alanda da imar planlarımızı tamamladık. Burada da yıkım ve anlaşma sürecimiz devam ediyor. İnşallah, Altındağ’da 7 koldan başlattığımız bu dev dönüşüm hamleleriyle, bu büyük şehircilik adımlarıyla, Altındağlı hemşehrilerimizin hizmetkarıyız, Başkentimizin hizmetkarıyız. Başkentimizde sesimizi değil, sözümüzü; lafı değil, icraatı; tembelliği değil, çalışkanlığı; eserlerimizi yükseltmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Ankara, beklemeye, dinlenmeye, yavaşlığa gelmez, gelemez.”

“Bir Yıl İçerisinde Bitireceğiz”

Kurum, bugün TOKİ Başkanlığı ile Aktaş Mahallesi’nde rezerv yapı alanı olarak belirlenen 28 bin metrekarelik alanda, 357 konutun ve 42 dükkânın temellerini attıklarını belirterek, “Üreteceğimiz konutlarımız 3+1, 2+1 olarak Ankara’mıza yakışacak şekilde inşa edeceğiz. Konutlarımızı 1 yıl içerisinde bitirip sıcak yuvalarını hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Tüm bu projelerle, Altındağ’a 2053 konut ve dükkânımızı kazandırmış olacağız.” dedi.

Bakan Kurum, 760 bin metrekare büyüklüğündeki Atatürk Kültür Merkezi yapımında son aşamaya geldiklerini anlatarak, “Yeni Gençlik Parkı diyebileceğimiz bir yer olacak. Ankara’mızın kuzeyinde Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk Kültür Merkezi ve Gençlik Parkıyla yeni bir ekolojik koridor oluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, ağustos ayında Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Kurum ve katılımcılar, dönüşüm projesinde temel atma için düğmeye bastı.

Kaynak:https://csb.gov.tr/bakan-kurum-altindag-da-357-konut-ve-42-dukk-nin-temelini-atti-bakanlik-faaliyetleri-31938

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok