BAŞKAN CANPOLAT: YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN « HABERR

SON DAKİKA

BAŞKAN CANPOLAT: YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Bu haber 06 Eylül 2021 - 4:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 6 Eylül’de başlayacak olan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bütün öğrenci kardeşlerime muvaffakiyetler diler, öğretmenlerimize öğrettikleri her harf için şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

“Hayatın bütün ana ve ara yönlerinde her daim kendimizi ancak eğitim ve öğretimle inşa edebiliriz” sözleriyle başladığı mesajında Başkan Mehmet Canpolat, şunları kaydetti:

“Hemşehrimiz Şair Nabi’nin, “İlim bir lücce-i bi-sahildir.” diyerek engin bir derya gibi tavsif ettiği ilmin sahilsiz deryasından hayat boyu su içenlere ne mutlu. İnsanın doğuşundan itibaren, ömrü vefa edene kadar ilim öğrenmesi gerektiğini belirten Hz. Muhammed, “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.” Hadisi şerifiyle, sahilsiz bir deryada hayat boyu öğrenmenin, ekmek ve su kadar elzem olduğunu belirtmiştir.

Biliyoruz ki iki yıla yakın bir zamandır süregelen pandemiden dolayı eğitim ve öğretim hayatımızda zorunlu bazı aksaklıklar yaşandı. Bu aksaklıkları, Haliliye Belediyesi olarak da elimizden geldiğince öğrenci kardeşlerimize tablet dağıtarak internet ihtiyaçlarını karşılayarak gidermeye çalıştık. Hayat boyu bir talebe olduğunu unutmayanların, pandemideki krizi fırsata çevirdiklerini ve tüm zorluklara rağmen eğitim hayatını devam ettirdiklerine olan inancımız tamdır. Öğretmenlerimizin ve öğrenci kardeşlerimizin hasretle ve sabırsızlıkla ders başı yapacağı günü beklediklerini biliyoruz. Anaokulundan üniversitesine kadar, her kademede bulunan bütün öğrenci kardeşlerim ve saygıdeğer öğretmenlerimiz için yeni eğitim ve öğretim yılının sağlıkla, huzurla olması tek temennimizdir. İnsan inşa eden, akıl ve kalbi birlikte yoran, gönülleri hakikat, bilim, sanat, ilim ve irfandan yana eğmeye ve eğitmeye koşan her bireyin bu kutsal yolculuğunu tebrik eder, hayırlı olmasını dilerim. Haliliye Belediyesi olarak, ilçemiz öğrencileri başta olmak üzere 2021/2022 eğitim ve öğretim yılında bütün öğrenci kardeşlerime muvaffakiyetler diler, öğretmenlerimize öğrettikleri her harf için şükranlarımı sunarım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok