Dijital çizgi roman dergisi Tarama Ucu « HABERR

SON DAKİKA

Dijital çizgi roman dergisi Tarama Ucu

Bu haber 05 Temmuz 2021 - 20:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Tarama Ucu, Temmuz’da yine deli dolu!

Ustalar ile gençlerin, geleneksel ile yeninin harmanlandığı çizgi roman ve karikatür kültürünün dijital dergisi Tarama Ucu, Temmuz ayındaki ikinci sayısında Galip Tekin dosyasıyla okurlarıyla buluşuyor.

Dijital çizgi roman dergisi Tarama Ucu, Temmuz ayındaki ikinci sayısında Galip Tekin özel sayısıyla okurlarıyla buluşuyor.

Galip Tekin Özel Sayısı

Tarama Ucu’nun ikinci sayısında 7 Temmuz 2017 tarihinde 59 yaşında hayatını kaybeden ve Türkiye’de çizgi roman denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Galip Tekin anılıyor.

Dosyada Galip Tekin’in yazıp çizdiği öykülerden örneklerin yanı sıra, Galip Tekin’in yazdığı, Ergün Gündüz’ün çizdiği “7. Gün” adlı öykü de yer alıyor. Ayrıca Vedat Özdemiroğlu, Atilla Atalay, Aslı Yazıcıoğlu, Ferit Güleç, Töre Sivrioğlu ve Efsun Gülay yazılarıyla Galip Tekin’i anıyorlar. Erol Ahmet Turan ise Galip Tekin portresi ile dosyaya katkı sağlıyor.

Vedat Özdemiroğlu: Rahmetli ustamız Galip Tekin için, “Bu ülkenin gördüğü en güzel halüsinasyon” dedi doktor arkadaşım Aykut Arın. Ne güzel cümle.

Aslı Yazıcıoğlu: Çok ince bir işçiliği olduğu için onun yarım saat kullanıp kenara koyduğu bir tarama ucu, aslında Galip Tekin’in sihirli mürekkebine batırılmış yepyeni bir tarama ucuydu. Biz onu oradan alalım diye oraya bırakılmıştı.

Ferit Güleç: Tam bir Hocaydı. “Öğrenci!” demeye bayılırdı… Umarım orada tarama ucu, mürekkep ve kağıt bulabiliyordur… Çünkü o çizmeden yapamaz, biliyorum…

Töre Sivrioğlu – Ferit Güleç: Galip Tekin “Bilim Kurgu” hikâyeleriyle kurduğu yeni mitolojisini fantastik hikâyelerle yıkarken; hem sanatsal kurgusunda ikircikli bir zenginlik oluşturuyor hem de dinsel tabulara sadece materyalist bir pencereden değil metafizik olarak da eleştiri getiriyordu.

Yeniler, devam edenler

Tarama Ucu, Temmuz sayısında yine çizgi roman ve karikatür dünyamızın önemli isimleri ile genç çizerlerini bir araya getiriyor. Her sayısında başlayıp biten, devam eden ve yeni başlayan pek çok hikayeyle Tarama Ucu, merak, ilgi ve keyifle okunan bir dergi serüveni vaat ediyor.

Her sayfasının heyecanla çevrileceği dergide eski-yeni pek çok isim, yazı ve çizimleri ile hayal dünyanıza sesleniyor.

Mahir Ünsal Eriş’in yazdığı, Ferit Güleç’in çizdiği “Edhem Bey”, Sinem Keskinel’in yazdığı, Aslı Yazıcıoğlu’nun çizdiği “Halit Bey’in Eksantrik Hikayesi” ve Zafer Temoçin’in yazıp çizdiği “Dergim Var Dünyadan Büyük” adlı uzun soluklu öyküler ikinci bölümleriyle devam ediyor.

Erhan Baş, Behiç Pek, Öğünç Ersöz, Ender Özkahraman, Onur Karadurmuş, Turgut Yüksel, Ergün Gündüz, Eda Oral, Ahmet Aslan, Ömürden Bakaçhan, Resul Ertaş, Bahadır Boysal, Sencer (Yazan: Gani Müjde), Furkan Özçoban, Hatice Kübra Erişir çizgileriyle; Atilla Atalay, Nazan Kuzgunkaya, Pınar Erkan, Vedat Özdemiroğlu, Barış Soydan, Sezar İnceoğlu ve İlker Ekiz de yazılarıyla Tarama Ucu’nun Temmuz sayısında yer alıyorlar.

 

Dergi taramaucu.com’dan okunabiliyor

 

Adını mürekkebe batırdıktan sonra kağıt üzerinde çıkardığı ses ile çizerlerin kadim dostu olan “tarama ucu”ndan alan derginin Yayın Yönetmenliğini Erdal Belenlioğlu, Sanat Yönetmenliğini Fenni Özalp üstleniyor.

 

Her ay dijital olarak yayınlanan dergiye www.taramaucu.com web adresi üzerinden abone olanlar istedikleri her yerde ve her zaman okuyabiliyorlar.

Web: www.taramaucu.com

İnstagram: @taramaucu.dergi

Twitter: @taramaucudergi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok