“Dinini Satan Adam” oyunu Ankara’da seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor « HABERR

SON DAKİKA

“Dinini Satan Adam” oyunu Ankara’da seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor

Aziz Çoban “Dinini Satan Adam” oyunuyla 2024-2025 tiyatro sezonuna yine iddialı bir oyunla giriş yaptı.

Bu haber 11 Ekim 2024 - 5:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Baht Tiyatro’nun sahibi ve Besa Sahne’nin kurucusu Aziz Çoban 2024-2025 tiyatro sezonuna yine iddialı bir oyunla giriş yaptı. “ Dinini Satan Adam” adlı oyunu için Aziz Çoban ve onun gibi doğduğu yer kaderi olanların, kaderlerini nasıl değiştirebileceklerine sert bir şekilde değiniyor.

Oyunun yazarı ve yönetmeni de kendisi olan Aziz Çoban , memleketi Ardahan’dan başlayan dini eğitim aldığı yıllarını ve bu süreçte yaşadıklarını, hissettiklerini ve kabuğunu kırabilmek için her şeye , herkese  rağmen çabalarını kimi zaman hüzünlendiren fakat çoğunlukla güldüren bir üslupla gerçek olaylardan derleyerek izleyicilerine anlatıyor.

15 Ekim 2024’den itibaren Ankara’da başlayarak ülkemizin çeşitli illerinde sahnelecek bu gerçek hayat hikayesinden feyz almak, imkansızı başarmanın, hayatını değiştirmenin mümkün olduğuna şahit olmak için bu oyunu mutlaka seyretmelisiniz.

İnsan mutlu değilse ama mutlu olmak isterse her şeyi değiştirebilir!

Oyunu özetleyecek olursak eğer;

Bir oyuncu, hayatının rolünü kapmak için seçmelere katılmak ister ama yanlış kapıdan girip bir oyunun ortasına düşer. Sahne amiri, “Çık dışarı, oyun başlıyor!” dese de, oyuncu durumu anlamaz ve “Yönetmen beni test ediyor,” diye düşünerek sahneden inmez. Komik atışmalar ve saçma diyaloglar arasında, oyuncu sonunda “Bu oyun ne?” diye sorar. “Dinini Satan Adam,” yanıtını alınca, “Benim hayatımı oyunlaştırmışsınız!” der ve kendi hikayelerini anlatmaya başlar. Seyirci gülmekten yerlere düşerken, oyuncu inadına oyunu ele geçirir. Ve perde kapanırken herkes anlar ki, yanlış kapı bazen doğru sahneye çıkarır!

Dinini Satan Adam oyunun künyesi

Yazan-Yöneten-Oynayan: Aziz Çoban

Dekor Tasarım: Selim Cinisli

Kostüm Tasarım: Cemre Melis Çınar

Fotoğraflar: Volkan Erkan

Dış Ses: İlker Durguner

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok