“Süt Kardeşler” 7. Sezonunda 30 Eylül’de Ankara’da! « HABERR

SON DAKİKA

“Süt Kardeşler” 7. Sezonunda 30 Eylül’de Ankara’da!

Türk Tiyatrosu’nun unutulmaz ustası Nejat Uygur tarafından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Gulyabani” adlı romanından uyarlanarak sahneye taşınan “Süt Kardeşler”, Uygur ailesinin yeni kuşağıyla yolculuğunu sürdürüyor.

Bu haber 23 Eylül 2025 - 16:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türk Tiyatrosu’nun unutulmaz ustası Nejat Uygur tarafından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Gulyabani” adlı romanından uyarlanarak sahneye taşınan “Süt Kardeşler”, Uygur ailesinin yeni kuşağıyla yolculuğunu sürdürüyor. Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla sahnelenen oyun, yedinci sezonunda da seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Bugüne kadar 300’den fazla kez sahnelenen “Süt Kardeşler”, 30 Eylül akşamı Ankara Oran Açıkhava Sahnesi’nde tiyatro severlerle bir kez daha buluşacak.

Asabi Komedi

Süheyl ve Behzat Uygur’un “Asabi Komedi” olarak tanımladığı oyunda, bahriyeli iki askerin bilerek izin kâğıtlarını değiştirmesiyle başlayan olaylar zinciri, bahriyeli komutan Gazanfer’in devreye girmesiyle farklı bir boyut kazanıyor. Bol kahkahalı bu serüven, Uygur kardeşlerin sahne enerjisiyle birleşerek seyirciye unutulmaz dakikalar yaşatıyor.

1950’lere Yolculuk

Dekor ve kostümleriyle 1950’li yılların atmosferini yaşatan oyunun müzikleri Ercan Saatçi imzası taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise yine Süheyl & Behzat Uygur kardeşler bulunuyor. Oyunda; Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Nejat Uygur, Ömer Yılmaz, Nurten İnan, Manolya Sülün Denizkuşu, Ekin Gezer ve Sefa Alper Öztürk sahne alıyor.

“Seyirciye Minnettarız”

Oyunla ilgili konuşan Behzat Uygur, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Türk tiyatrosunun duayen ismi babamız Nejat Uygur’un ilk kez sahneye koyduğu bu oyunu, yedi sezondur biz devraldık ve sahnelemeye devam ediyoruz. İzleyicilerin ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Gerçekten çok keyifli bir oyun ve biz kardeşimle buna ‘Asabi Komedi’ adını verdik. Neden böyle dediğimizi izleyince anlayacaksınız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok