TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`İN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI « HABERR

SON DAKİKA

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`İN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Bu haber 26 Ağustos 2021 - 11:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Malazgirt Zaferi’nin 950. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan liderliğindeki Türk Ordusunun, kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusunu yendiği ve Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açan tarihimizin en şanlı zaferlerimizden Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Sultan Alparslan’ın ‘Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır’ sözünden de anlaşılacağı gibi bu zafer, Anadolu’nun ‘Türk Yurdu’ olmasını ve sonsuza kadar ‘Türk Yurdu’ olarak kalmasını sağlayacak önemli bir zaferdir. Nitekim bu zaferden sonra kısa zamanda Marmara kıyılarına kadar ulaşılmış ve o günden bugüne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedî bir Türk yurdu olduğu tüm cihana ilân ve ispat edilmiştir.

Anadolu’da birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hâkim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi ruhu, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen milletin sinesinde hala dipdiridir. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşırken geçmişimizden aldığımız güç, bizlere her zaman yol gösterici olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok