AZİZ AKKUŞ `TAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJ « HABERR

SON DAKİKA

AZİZ AKKUŞ `TAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJ

Bu haber 13 Mart 2022 - 23:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Gelişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Danışmanı Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş , 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Akkuş, İnsan hayatının kalitesi ne kadar yaşadığından ziyade nasıl yaşandığından ibarettir. İnsanların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri için hiç şüphesiz ki en kıymetli varlıkları vücut ve akıl sağlıklarıdır.

Toplumların gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birisi sunulan sağlık hizmetlerinin niceliği, erişilebilirliği ve verimliliğidir. En temel insan haklarından olan yaşama hakkının, güvence altına alınarak cinsiyet, din, dil, ırk vb. hiçbir ayrıma maruz kalmaksızın herkes için eşit ve ulaşılabilir şekilde uygulanması sosyal devlet olmanın bir gereğidir.

Özellikle son yıllarda Devletimiz “Sağlık varlıktan yeğdir.” prensibiyle; yaptığı yatırım ve projelerle, her bir vatandaşımızın ücretsiz sağlık hizmetlerinden en iyi ve en seri şekilde yararlanabilmesi için; yeni kurulan şehir hastanelerini ve mevcut sağlık kuruluşlarını son teknolojik cihazlarla donatarak, iyi yetişmiş personel istihdamıyla sağlık hizmetlerinin kalitesini dünya standartlarının üstüne çıkartmıştır. Bu başarının hamisi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Devletimiz; kahramanları ise sağlık çalışanlarımızdır.

“Modern Tıbbın Babası” olarak bilinen çok değerli bilim insanı ve tıp alimi İbn-i Sina’nın, “Tıp, insan vücudunun, hangi araçlarla iyileştiğini ve hangi müteharrikin insan vücudunu sağlıktan uzaklaştırdığını araştırır.” sözü aslında tıp biliminin gelişmelere son derece açık olduğunun ve çok yönlü düşünmeyi gerektirdiğinin de bir göstergesidir.

Tıp mesleği; çağdaş ve teknolojik gelişmeleri sürekli takip etmeyi, yapılan her yeni çalışmayla ilgili bilgi sahibi olmayı, sürekli okumayı ve öğrenmeyi gerektiren dinamik bir süreç olduğu kadar mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi ve insan sağlığının korunması için dikkat ve tecrübe gerektiren de bir meslektir.

Elbette ki öznesi insan olan, hayati öneme sahip böylesine ulvi bir mesleği yapmak için önce adanmışlık gerekir. Özünde insan sevgisi, fedakârlık, sabır ve şefkat olmadan bu meşakkatli görevin tam manasıyla ifâsı mümkün değildir.

İnsanların hayatlarının en kritik zamanlarında ve acil durumlarda canlarını hiç düşünmeden emanet ettikleri, her türlü risk ortamında gerek toplum gerekse birey sağlığının korunması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan sağlık çalışanlarımızın gayretleri her türlü takdirin üstündedir.

Bu bağlamda; son yıllarda tüm dünyayla birlikte ülkemizin de en önemli sağlık sorunu haline gelen Koronavirüs Salgınının başladığı ilk günden itibaren bugüne kadar, engin himayeleri sebebiyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere; en ön saflarda cansiperâne çalışmalarını sürdüren tüm sağlık çalışanlarımıza yaptıkları insanî, vicdanî ve toplumsal hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Başta İlimizde görev yapan cennet ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyor, saygıyla selamlıyor, toplumumuzun her kesiminden hak ettikleri saygıyı bulmaları temennilerimle başta görevi başında şehit olanlar olmak üzere ebediyete irtihal eden sağlık çalışanlarımızı rahmetle yâd ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok