Bakan Akar, Bakanlığın 2022 Bütçesinin Görüşüldüğü TBMM’de Milletvekillerinin Sorularını Yanıtladı « HABERR

SON DAKİKA

Bakan Akar, Bakanlığın 2022 Bütçesinin Görüşüldüğü TBMM’de Milletvekillerinin Sorularını Yanıtladı

Bu haber 12 Aralık 2021 - 10:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlığın 2022 Bütçesinin Görüşüldüğü TBMM’de Milletvekillerinin Sorularını Yanıtladı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlığın 2022 Bütçe Teklifi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinden gelen soruları cevapladı. Bakan Akar, ASELSAN’ın yabancı yatırımcıya satılacağı yönündeki iddialara ilişkin, “ASELSAN kamuoyuna açıklama yaptı. Vatandaş bağışlarıyla kurulan bir kuruluş. Çoğunluk hissesi Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına ait, dolayısıyla yurt dışına satılması gerçek dışıdır. ASELSAN, bu iddialara karşı hukuki yollara başvuracağını açıklamıştır.” dedi.

Bir soru üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah bulunmadığını bildiren Bakan Akar, “Ne alındı, ne saklı, ne gizli, ne imal; böyle bir şey söz konusu değil, hiçbir şekilde de kullanılması söz konusu değil. Bu tür silahların takibi çok kolaydır. Uluslararası Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü gerekli araştırmaları yapıyor ve biz buna her zaman destek sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/11122021-02882

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok