Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Hayrettin Eren’in cenaze törenine katıldı « HABERR

", "url" : "https://haberr.net/cumhurbaskani-erdogan-sehit-hayrettin-erenin-cenaze-torenine-katildi/", "publisher" : { "@type" : "Organization", "name" : "HABERR", "logo": { "@type": "ImageObject", "name": "HABERR", "width": "150", "height": "52", "url": "https://haberr.net/wp-content/uploads/2022/11/haberr-logo.png" } } }
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Hayrettin Eren’in cenaze törenine katıldı

Bu haber 23 Şubat 2022 - 21:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Hayrettin Eren’in cenaze törenine katıldı

Açıklama yok.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal’deki görevi esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekât Şube Müdürü Hayrettin Eren için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Hayrettin Eren için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde ikindi namazını müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Eren’in ailesi cami avlusunda taziyeleri kabul ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da aile yakınlarının yanına giderek taziyelerini iletti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazı ve edilen duaların ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hayrettin Eren’in musalladan Hakk’a uğurlandığını belirtti.

“HAYRETTİN KARDEŞİMİZLE BUGÜNE KADAR ÇOK YOL YÜRÜDÜK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayrettin kardeşimizle bugüne kadar çok yol yürüdük, çok beraber olduk. Yine bu defa, Afrika seyahatlerimizde beraberdik. Tabii haberi aldık, kalp krizi durumunu öğrendik. İlgili arkadaşlarımız son ana kadar çok gayret sarf ettiler. Ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koydular fakat ne bir an ileri ne bir an geri, Rabbimizin takdir ettiği o saat gelince emanetini malum alıyor” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da doktorlarla hastaneye giderek son ana kadar Eren’in yanında olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Tabii ki takdir buymuş. Şehidimizi aldık ve ülkemize döndük. Öncelikle ailesine ve tüm meslektaşlarına, kardeşlerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Hayrettin kardeşimizin gayretini biliyoruz, bir müdür olarak elinden gelen tüm imkânları her zaman, her yerde, nasıl seferber ettiğini biliyoruz. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Biz kendisini iyi tanıdık, iyi bildik ve Allah için de sevdik. Mesleğe sarılışının ne denli onurlu olduğunu bildiğimiz bir kardeşimiz olarak uğurluyoruz. Mekânı cennet olsun. Rabbim bizleri inşallah cennetinde birlikte haşr-u cem eylesin. Tekrar ailesine, camiamıza, meslekteki tüm kardeşlerime sabırlar diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Eren’in naaşı çevik kuvvet ve meslektaşlarının omuzlarında dualar eşliğinde cenaze arabasına taşındı.

Tüm Haberler

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/135771/cumhurbaskani-erdogan-sehit-hayrettin-eren-in-cenaze-torenine-katildi

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok