İZMİR’DE ŞANLIURFA TANITIM GÜNLERİ COŞKUSU « HABERR

SON DAKİKA

İZMİR’DE ŞANLIURFA TANITIM GÜNLERİ COŞKUSU

Bu haber 11 Ekim 2021 - 22:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

İZMİR’DE ŞANLIURFA TANITIM GÜNLERİ COŞKUSU

‘Dünyanın En Eski Mutfağı’ sloganıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Gündoğdu Meydanında düzenlenen ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler, Gündoğdu Meydanında yankılandı.

Kadim şehir Şanlıurfa’nın tarih ve kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür etkinlikleri kapsamında ‘Dünyanın En Eski Mutfağı’ sloganıyla hazırlanan ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ İzmir Gündoğdu Meydanında gerçekleşti.

Ankara ve İstanbul’un ardından etkinlik programını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentin gastronomisi ve müziğini İzmirlilerle buluşturdu. Gündoğdu Meydanında düzenlenen etkinliğe kentte yaşayan Urfalılar kadar İzmirlilerde yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özşavlı, Ahmet Akay, Ege Şanlıurfalılar Federasyonu Genel Başkanı Koçali Al, İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı’nın yanı sıra İzmir milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları katıldı.

Sıra gecesi ekibinin sahne aldığı etkinliğe katılan davetlilere Urfa yöresine özgü okunan türküler eşliğinde Çiğ köfte ikram edildi.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” HERKESİ ŞANLIURFA’NIN KADİM TARİHİNİ KEŞFETMEYE DAVET EDİYORUM”

Kentin tarih ve gastronomisini dünyaya tanıtmak amacıyla tanıtım günleri düzenlediklerini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa’nın gastronomisinden ve müziğinden esintileri Ege’nin incisi İzmir’e taşıdık. Buradaki vatandaşlarımız Şanlıurfa’ya özgü çiğköfte ikramının tadına bakacak, Şanlıurfa’ya özgü türküleri dinleyecek ancak tarihimizi görmek için Şanlıurfa’ya gelmeleri gerekiyor” diye konuştu.

TUNÇ SOYER” ŞANLIURFA VE İZMİR KARDEŞ ŞEHİRLERDİR”

Şanlıurfa ile İzmir’in kardeş şehir olduğunun ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Şanlıurfa tanıtım günlerinin İzmir’de düzenlenmesinde Başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok