MEHMET NURİ SAMANCI ` DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI « HABERR

SON DAKİKA

MEHMET NURİ SAMANCI ` DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Bu haber 10 Aralık 2021 - 13:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

SERVET SAMANCI –AĞRI
Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Samancı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 73. yıl dönümü olan bu gün, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı bir gündür.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ikinci maddesi, “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir” şeklindedir. Bu hüküm gereği, bu özelliklerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemeyecek nitelikleri arasında sayılması ve anayasamız ile güvence altına alınması, insan hakları kavramının taşıdığı önem ve önceliği ifade etmektedir.

İnsan hakları konusunda, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesi için devletin gösterdiği gayretli çalışmalar kadar, bireylerin de çevrelerindeki insanların hak ve hürriyetlerine, saygı ve hoşgörü göstermeleri de büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok