TRT’den “Sıfır Atık” programına savunma geldi « HABERR

SON DAKİKA

TRT’den “Sıfır Atık” programına savunma geldi

Bu haber 08 Şubat 2021 - 13:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

TRT “Sıfır Atık” programına ilişkin, “İçerdiği mesajlar yok sayılarak böyle masum bir programın bile çarpıtıldığını görmek, insanlığın ortak meseleleri hakkında toplumsal farkındalık oluşturma çabaları adına üzücüdür.” açıklamasında bulundu.

TRT Belgesel’de yayımlanan ve yapımcılığını Uğur Alibaşoğlu, Ömer Faruk Katkat’ın üstlendiği “Sıfır Atık” adlı programda sunucu Doğan Akdoğan, çöpten çıkan yiyeceklerin nasıl tüketilebileceğini anlatmıştı. Programın sunuculuğunu yapan Doğan Akdoğan, “Çöpteki yiyeceklerin neredeyse hepsi yenilebilir durumda. Yumurtanın son kullanma tarihi geçeli sadece iki gün olmuş. Yumurtanın bozulmadığını anlamak için, tuzlu solu bir kaba yumurtayı bırakın. Eğer yumurta dibe batıyorsa bozulmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Program sonrasında özellikle Twitter’da binlerce kişi programda Türk halkının yaşadığı fakirliği TRT bile görüyorken siyasiler görmüyor diyerek eleştirmiş ve tepkilerini dile getirmişti.

Sosyal medyada tepkilerin artması üzerine TRT‘den yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sıfır atıkla ilgili birçok projenin yapıldığı belirtildi.

TRT Belgesel kanalında yaklaşık bir yıldır yayınlanan “Sıfır Atık” programında da israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasının hedeflendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bir kısmı kesilerek art niyetle yorum yapılan bölümde de atık aşamasına geldiği sanılan gıdaların aslında nasıl değerlendirilebileceği ve israfı önlemenin yöntemleri anlatılmıştır. İçerdiği mesajlar yok sayılarak böyle masum bir programın bile çarpıtıldığını görmek, insanlığın ortak meseleleri hakkında toplumsal farkındalık oluşturma çabaları adına üzücüdür.”

Açıklamada, TRT’nin bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerini bundan sonra da desteklemeye devam edeceği vurgulanarak, “Yiyecek ve giyecek israfından atıkların çevreye zarar vermeden toplanmasına, doğal kaynakların kirletilmeden kullanılması ve korunması gibi birçok konuda izleyiciye önemli bilgiler sunan ve bu konularda sosyal sorumluluk bilincini artırmayı amaçlayan Sıfır Atık programının tüm bölümlerini ‘TRTizle.com’ internet sitemizden izleyebilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok