Türkiye’nin son yıllardaki en büyük prodüksiyonu “Teşkilat” yarın TRT 1 ‘de başlıyor « HABERR

SON DAKİKA

Türkiye’nin son yıllardaki en büyük prodüksiyonu “Teşkilat” yarın TRT 1 ‘de başlıyor

Bu haber 06 Mart 2021 - 16:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya hazırlanan; yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın, yapımını TIMS&B Productions’ın üstlendiği, yılın en iddialı dizisi olmaya aday ‘Teşkilat’, 7 Mart 2021 Pazar günü TRT 1 ekranında izleyici ile buluşacak.

Yılın en iddialı dizisi ‘Teşkilat’, heyecan yüklü hikayesi ve zengin oyuncu kadrosuyla olduğu kadar göz kamaştıran prodüksiyonu ile de çok konuşulacak. Türkiye’nin başkenti Ankara bu büyük prodüksiyona ev sahipliği yaparken; ‘Teşkilat’ Türk televizyonlarında birçok ilke de imza atacak.

TÜRKİYE’NİN KALBİ ANKARA’DA DEV PLATO

Dizinin özel olarak tasarlanan, gerçek bir operasyon gerçekleştirilebilecek titizlikte hazırlanan tüm mekanları, Ankara’da bulunuyor…

‘Teşkilat’ın her biri, alanında uzman ekip üyelerinin karargahı olarak kurulan ‘sığınak’; son teknoloji ile donatılmış ofis bölümü, ülkenin kaderini değiştirecek olayların kahramanlarının huzurla uyumalarını sağlayan yatak odaları ve birbirleriyle dostluklarını pekiştirip, pek çok olaya dair fikir konuşmalarını yaptıkları yaşam alanlarından oluşuyor.

Hikayede önemli yer tutan Türkiye’nin gururu İHA / SİHA’ların üretildiği fabrika da, neredeyse gerçeklerini üretebilecek titizlikte dizinin sanat ekibi tarafından sıfırdan inşa edildi.

27 AYRI MEKAN SIFIRDAN İNŞA EDİLDİ!

Dizinin tüm görüntülerinin tamamen gerçek dünyaya ait durmasını sağlayan 27 adet mekan bulunuyor. Bu mekanların hepsi, tüm detayları ile genel sanat yönetmeni Nilüfer Çamur yönetimindeki birbirinden usta ve yetenekli sanat ekibi tarafından özenle tasarlandılar ve tüm detayları ile inşa edildiler.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın merkez binası da ilk kez bir dizi çekimine ev sahipliği yaptı. ‘Teşkilat’ çekimlerinde kullanılmak üzere ayrıca 2 adet SİHA ve İHA üretildi.

45 KİŞİLİK UZMAN KADROSUYLA ÇEKİLEN GÖRÜLMEMİŞ AKSİYON SAHNELERİ

Aksiyon sahneleri ile Türk televizyonlarına yeni bir standart getirecek olan  dizinin çekimlerinde alanının uzman isimleri görev yaptı. Trafiğe kapalı alanlarda gerçekleştirilen araç takip sahnelerinde 45 sürüş uzmanı görev yaptı. Her türlü güvenlik önleminin alındığı sette, çatışma sahneleri için mermi, fünye vb. her türden ürün üzerinde detaylı bir şekilde çalışıldı.

Her bölümü bir aksiyon filmi niteliğinde olacak ve izleyicisine görsel şölen yaşatacak ‘Teşkilat’ta yakın dövüş, çatışma, yangın, otomobil sahneleri tam anlamıyla nefes kesecek.

 SİKORSKY HELİKOPTERLERİ ÇEKİMLERDE ŞOV YAPTI!

‘Teşkilat’ın çekimlerinde ayrıca Polis Özel Harekat’a ait halen aktif görevde olan iki adet Sikorsky helikopter, yerli üretim iki Ejder zırhlı muharebe aracı, iki adet de Yörük zırhlı aracı görev yaptı. Özellikle usta pilotların kullandığı Sikorsky’ler tam anlamıyla setin yıldızı oldu. ‘Teşkilat’ın çekimlerinde ayrıca özel eğitimli Karşı Atak Timi’nin üyeleri de kamera karşısına geçti.

Türkiye’nin isimsiz kahramanlarının öyküsü ‘Teşkilat’, 7 Mart Pazar TRT 1’de!

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok