Azerbaycan Milletvekili  Memmedov , “15 Haziran tarihi Azerbaycan’ın bugününü ve geleceğini belirledi” « HABERR

SON DAKİKA

Azerbaycan Milletvekili  Memmedov , “15 Haziran tarihi Azerbaycan’ın bugününü ve geleceğini belirledi”

Bu haber 15 Haziran 2021 - 21:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Ülker Piriyeva – Azerbaycan
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “15 Haziran Milli Kurtuluş Günü” hakkında Azerbaycan Temsilcimiz  Ülker Piriyeva `ya  Açıklamada bulundu.

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan halkının kaderinde büyük önem taşıyan gün, tarihimizde altın harflerle yazılmış olan 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü’dür” dedi.

“Dolayısıyla Milli Kurtuluş Günü, Azerbaycan halkı için sadece bir takvim tatili değil, gerçek anlamda bir kurtuluş günüdür. Bu tarihin yaratıcısı, Azerbaycan’ın bağımsızlığının korunmasında müstesna bir rol oynayan Ulu Önder Haydar Aliyev’dir.

O günü, kelimenin tam anlamıyla, ülkemizin kaderinde bir dönüm noktası oldu, büyük kurtuluşa doğru önemli bir adım atıldı. Elbette ki, halkımızın kurtuluşuna giden yol o gün başladı.

Ulusal Lider şöyle belirtmişti – “Hayatım ve faaliyetlerim sadece Azerbaycan’ın bağımsızlığının korunmasına ve ülkemizin bu zor durumdan kurtulmasına adanacaktır”. O aynı zamanda, ülkedeki sivil dayanışma ve istikrarın sorunların çözümü için son derece önemli olduğunu da söylemişti. Böylelikle Ulu Önder, kurtarma göreviyle ülkemizin bağımsızlığını korumuş, cumhuriyetteki şiddetli sosyo-politik krizi aşmış ve kalkınmanın temellerini atmıştır”, diye belirtti.

“Şunu not etmek istiyorum ki, Ulu Önder 15 Haziran 1993 tarihinde Milli Meclisin toplantısında yaptığı konuşmada Azerbaycan devletinin gelecekteki kalkınma stratejisini açıkladı ve sonraki yıllarda uygulamaya koydu”.

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Bağımsızlık kazanmak bir ön koşulsa, ikinci önemli görev onu korumak ve geliştirmekti. Bu, Milli Önder’in iradesi sayesinde gerçek oldu. İlerleme ve canlanma hayatın her alanında gerçekleşti. Haydar Aliyev’in dehasının meziyeti olan bu başarılar Azerbaycan’ı yıkımdan kurtarmış, bağımsızlığımızı kalıcı, ebedi, sarsılmaz ve geri dönülmez kılmıştır. Bütün bunlar 15 Haziran 1993’ün kazanımlarıdır. Bu tarih aynı zamanda Azerbaycan’ın bugününü ve geleceğini de belirlemiştir.
Elbette Haydar Aliyev’in yenilmez iradesi, öngörüsü ve fedakarlığı onu tüm dünyada Azerbaycanlıların lideri yaptı.
Aynı zamanda Azerbaycan halkı, Haydar Aliyev’in mirasını bağımsızlığının garantörü olarak kabul etmektedir.
Azerbaycan’ın minnettar halkı, büyük kurtarıcının hizmetlerini unutmamakta ve her yıl 15 Haziran Ulusal Kurtuluş Günü’nü coşkuyla kutlamaktadır.
Şüphesiz Azerbaycan son yıllarda büyük bir gelişme göstermiştir. Azerbaycan’ın kalkınma stratejisi büyük lider Haydar Aliyev tarafından belirlendi. Bugünkü Azerbaycan, Haydar Aliyev’in görmek istediği Azerbaycan’dır.
Bugünkü duruma bakıldığında Azerbaycan’ın geleceği daha parlak ve müreffeh görünmekte. Çünkü bağımsız Azerbaycan’ın yönetimi büyük lider Haydar Aliyev’in siyasi halefi olan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in elinde.
Bugün halkımız, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde, Haydar Aliyev’in fikirleri ışığında bağımsız Azerbaycan’ın daha yüksek zirveleri fethedeceğinden emindir” diye söyledi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok