HAKAN YÜKSEL `DEN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI « HABERR

SON DAKİKA

HAKAN YÜKSEL `DEN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

Bu haber 12 Mart 2022 - 20:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Milletimizin ortak sesi, ortak duygusu, yol haritası olan İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılmak ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, Milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı´yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur.

Mehmet Akif Ersoy, dönemin toplumsal değişim ve dönüşümlerine hayatıyla tanıklık etmiş ve bu tanıklığı eserlerine yansıtmış büyük bir fikir adamımızdır. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşamış, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu´yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, Milli Mücadele’ye değerli katkılarda bulunmuştur.

Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla her zaman Milletimize ilham kaynağı ve rehber olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Milletimizin istiklali için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok