Torrent Windows 10 Nedir? « HABERR

SON DAKİKA

Torrent Windows 10 Nedir?

Bu haber 09 Eylül 2021 - 11:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Günümüzde bilgisayar kullanıcıların pek çok internetten bir program indireceği zaman torrent indirme sistemini tercih etmektedirler. Torrent korsan ürünlerine kolayca yanaşmamızı sağlayan crack içerikli bir programdır. Torrent’in kullanımı günümüz internet ağında oldukça yaygındır. Daha çok bilgisayar oyuncuları tarafından tercih edilen Torrent programları işletim sistemleri indirilirken de kullanılmaktadır. Peki, Torrent Windows 10 nedir? İşte bu soruya dair merak edilen tüm ayrıntılar!

Windows 10’a lisanssız olarak sahip olmak isteyen kişiler genellikle torrent yolunu kullanarak Windows 10’a sahip olmaktadırlar. Torrent Windows 10 tarzı uygulamalarının kullanımı yasal değildir. Bu tarz programlarının kullanımı dünya üzerinde yasa dışıdır. Ve kişilerin emeğini çalmaktadır. Çünkü bu tarz programlardan indirilen orijinal olmayan ürünler sayesinde ürünün sahiplerinin geliri azalmaktadır. Günümüzde Torrent tarzı programlara önlemler alınmaktadır. Ancak alınan bu önlemler yeterli seviyede değildir. Bu noktada Torrent Windows 10’un zararlı olup olmadığına dair pek çok soru da akıllara gelmektedir.

Torrent Windows 10 Zararları Nedir?

Torrent Windows 10 indirmenin birçok zararı bulunmaktadır. Bu tarz programlarla indirilen ürünlerle bilgisayarımıza virüsler sızmaktadır. Bu virüsler sayesinde bilgisayarımızın işleyişi yavaşlamaktadır. Torrent programlarıyla indirilen Windows 10 işletim sistemleriyle birçok virüs bilgisayarımıza yayılmaktadır.

Torrent kullanımı arşivlerimizi açık hale getirebilir. Buda veri sızıntılarına yol açabilmektedir. Bu tarz programları kullanmak bilgisayarımızın hard diskine zarar vermektedir. Günümüzde çok yaygın bir kullanım alanı bulunan torrentin kullanımı etik, yasal ve ahlaki değildir. Eğer Windows 10 indirmek istiyorsak Microsoft’un kendi orijinal sitesinden torrent kullanmadan indirebiliriz. Bu yol hem güvenlidir hem de etik olarak daha uygundur.

İndirme işlemi gerçekleştirildikten sonra Microsoft’un kendi sitesinden işletim sisteminin nasıl kurulacağı hakkında bilgi sahibi olunabilir. Microsoft kendi sitesinde Windows’un kurulumunu detaylı bir şekilde anlatmıştır. Eğer bilgisayarınızda anti virüs programı yok ise torrent kullanımı ile bilgisayarımız virüslere açık hale gelecektir. Özellikle bu tarz uygulamaları kullanırken mutlaka özenli davranmak şarttır. Hatta Torrent Windows 10’u indireceğiniz platform konusunda da etkili bir araştırmanın içerisinde yer almalısınız!

Windows 10 Nereden İndirilmeli

Bu sorunun cevabı aslında oldukça basittir. Bilgisayar kullanıcıları işletim sistemi indirmek için genellikle torrent programını tercih ediyorlar. Ancak torrentile bilgisayarımıza çeşitli virüsler gelmektedir. Windows 10 işletim sistemini indirebileceğimiz en güvenlikli site Microsoft’un kendi sitesidir. Aynı zamanda Windows 10’a store mağazalarından da sahip olabiliriz. Bu iki adres orijinal içerikli olduğu için herhangi bir sorun karşılaşmayacağız.

Bazı sitelerden torrent aracılığıyla indirilen Windows 10 işletim sistemi sahte içerikli olmaktadır. Sahte içeriklerden oluşan işletim sistemlerini bilgisayarımıza kurmak bilgisayarımıza ciddi zararlar verecektir. İnsan olarak emeğe saygı açısından korsan Windows 10 kullanmaktan kaçınmamız gerekmektedir. Etik ve ahlaki değerlere uygunluk açısından orijinal lisanslı Windows 10 kullanmamız daha doğru olacaktır. Şayet Torrent Windows 10 ürününden üst seviyede bir performans elde etmek isterseniz mutlaka bu tür ürünleri almadan önce ayrıntılı bir araştırmanın içerisinde yer almalısınız!

Windows 10 Nasıl Kurulur?

Bazı torrent içerikli sitelerde Windows 10’un nasıl kurulacağı yazmaktadır. Ancak bu kurulumların hepsinde crack içerik kullanılmaktadır. Crack içerik sahte içerik demektir. Sahte içeriklerle kurulumu yaptığımız zaman birçok sorunla karşılaşabiliriz. Windows 10’u kendi sitesinden indirmemiz gerekmektedir.

Microsoft Windows’un kurulumunu detaylı olarak sitesinde anlatmaktadır. Ayrıca video şeklinde Microsoft’un çektiği kurulum videoları mevcuttur. Bunların hepsine Microsoft’un orijinal sitesinden erişebiliriz. Windows işletim sistemi satın alındıktan sonra kişilere özel ürün kodları verilmektedir. Bu verilen ürün kodları işletim sistemimizin kurulumu için oldukça önemlidir. Bu kodları link adresine girilerek kurulum işlemi başlar. Kurulum işlemi esnasında bilgisayarımızı asla kapatmama gerekir. Eğer ki bilgisayarımızı kapatırsak kurulum işlemi yarıda kalacaktır. En baştan tekrar kurulum işlemini başlatmamız gerekecektir. Buna konuya dikkat edilmesi gereklidir.

Windows işletim sistemini aynı zaman Microsoft’un store mağazalarından da orijinal olarak indirebiliriz. Ancak burada dikkat etmemiz gereken bir konu vardır. Eğer ki Microsoft hesabımız yok ise kurulum işlemi gerçekleşmeyecektir. Kurulum ve satın alma işlemleri için mutlaka Microsoft hesabına sahip olmamız gerekmektedir. Bir mail adresi ve şifreyle Microsoft hesabına sahip olunabilmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında Windows 10 kullanıcısına çok sayıda avantajlı fırsatlar sunan bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok