Türk Silahlı Kuvvetlerimiz “Pençe” Serisi Operasyonlarla Terör Yuvalarını Parçalıyor « HABERR

SON DAKİKA

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz “Pençe” Serisi Operasyonlarla Terör Yuvalarını Parçalıyor

Bu haber 21 Kasım 2021 - 12:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Ucuz Web Tasarım

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz “Pençe” Serisi Operasyonlarla Terör Yuvalarını Parçalıyor

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik nisan ayında eş zamanlı başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kararlılıkla sürüyor.

Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden operasyonlarla Mehmetçik, zorlu arazi koşullarına rağmen teröristler tarafından kullanılan mağaralara tek tek giriyor, bölgeyi teröristlerden temizliyor.

Pençe serisi operasyonlar sonucunda bugüne kadar 831 terörist etkisiz hâle getirildi. Teröristler tarafından kullanılan 1281 adet çeşitli cins ve çapta silah ile bunlara ait 316 bin 46 mühimmat ele geçiren komandolar, 1407 mağara ve sığınağı da kullanılamaz hâle getirdi. Mehmetçik, teröristler tarafından çeşitli saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanan 1812 el yapımı patlayıcı da imha etti.

KOMANDOLARIMIZ TERÖRİSTLERİN İNİNDE

Kahraman Mehmetçik, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı belirlenen mağaralara tek tek girmeye devam ediyor. Gerekli güvenlik önlemlerini almalarının ardından çok dar tünellerden mağaralara giren komandolarımız buralardaki “odaları” tek tek kontrol ediyor.

Silah ve mühimmattan elektronik eşyaya kadar çok sayıda malzemenin bulunduğu mağaralar, tahrip edilerek kullanılamaz hâle getiriliyor.

BÜYÜK HASSASİYETLE İCRA EDİLEN OPERASYONLAR

İcra edilen operasyonların her safhası detaylı şekilde planlanıyor. Birçok kaynaktan elde edilen istihbarat bilgileri ışığında belirlenen bölgeler yerli ve millî üretim insansız hava araçları tarafından en ince detayına kadar inceleniyor.

İHA’lardan aktarılan görüntülerin de yardımıyla teröristlerin muhtemel barınma alanları, yapılacak operasyonda helikopterlerin inme yerleri, uçak ve ateş destek vasıtaları ile vurulacak hedefler tek tek belirleniyor.

Ateş destek vasıtalarıyla vurulan bölgelere taarruz helikopterlerinin desteklediği, içinde komando birliklerinin bulunduğu helikopterler sevk ediliyor. Bölgeye indirilen komandolar teröristlerin “girilemez” dedikleri alanlarda ilerleyerek terör örgütü tarafından kullanılan mağaraları tek tek imha ediyor.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/20112021-42578

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok